Skip to content


2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem

1. OBAVIJEST

Hrvatska udruga za dojenačku, dječju i adolescentnu psihijatriju
Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež
Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

organiziraju

2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju
djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem
„Mentalno zdravlje mladih – bogatstvo naroda“

Vrijeme održavanja: 18. i 19. svibanj 2018. godine
Mjesto održavanja: Hotel Dubrovnik, Zagreb

 

Poštovani,

Nakon uspješno održanog 1. hrvatskog kongresa o mentalnom zdravlju djece i mladih u listopadu 2016. godine na kojem je sudjelovalo preko 200 sudionika izrazita nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Mentalno zdravlje djece i mladih – bogatstvo naroda“ koji će se održati u Zagrebu, 18. i 19. svibnja 2018. godine.

Djetinjstvo i adolescencija su razdoblja rasta i razvoja, doba igre i učenja, odnosno potrage za punim potencijalom i interesima koje će oblikovati pojedinca u cjelovitu odraslu osobu. Za većinu djece djetinjstvo i mladost su razdoblja bezbrižnosti i radoznalosti. No, ne i za svu djecu i mlade. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji čak 20% djece i mladih diljem svijeta imaju neki poremećaj mentalnog zdravlja, od kojih tek svako peto dijete dobije adekvatno liječenje.

Djeca i mladi su kapital društva, a mentalno zdravlje djece i mladih bogatstvo jednog naroda. Kako doživljavamo mentalno zdravlje djece i mladih? Činimo li dovoljno da se bogatstvo Hrvatske u našim mladima povećava? O brojnim aspektima te unaprijeđenju mentalnog zdravlja djece i mladih kao bitnog činitelja cjelokupnog zdravlja i dobrobiti cijelog društva raspravljat će se na ovom kongresu.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će nam se na kongresu pridružiti novoizabrani predsjednik Europskog društva za dječju i adolescentnu psihijatriju (ESCAP) prof. dr. sc. Dimitris C. Anagnostopoulos (Grčka) i glavna tajnica Međunarodnog udruženja za dječju i adolescentnu psihijatriju i suradne struke prof. dr. sc. Füsun Çetin Çuhadaroğlu (Turska).

Stručni program kongresa: Plenarna predavanja pozvanih predavača / usmene prezentacije / poster sekcija / okrugli stolovi / predkongresne radionice (mindfulness za djecu i adolescente, motivacijski intervju za djecu i adolescente, poremećaji hranjenja, ADHD, i dr.)


Rok za prijavu i primitak sažetaka: 01.02.2018.
Obavijest o prihvaćanju radova: 01.03.2018
Rana kotizacija: do 01.04.2018.

Službeni jezici: hrvatski i engleski (bez simultanog prevođenja)

Opširnije o kongresu OVDJE

 Veselimo se vašem dolasku!

Predsjednica kongresa:
Doc. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić

Tehnički organizator: Penta d.o.o. • Kontakt osoba: Veronika Jurić • E: veronika.juric@penta-zagreb.hr • T: +385 1 4628 601

Objavljeno u Aktualnosti  ( 19. Listopad 2017.)