Skip to content


Hrvatsko psihoanalitičko društvo dobilo status sastavnog društva Međunarodnog psihoanalitičkog udruženja

Povodom  stjecanja statusa   sastavnog društva Međunarodnog psihoanalitičkog udruženja, HPsD-a povodom  organizira u stručni skup koji će se  održati u subotu 09.12.2017. od 9-18 sati u  Velikoj dvorani Školske knjige,  Masarykova 26, Zagreb.  Skup se održava na hrvatskom jeziku. U sklopu stručnog skupa bit će prikazan domaći film „Ne gledaj mi u pijat“ nakon koga će se upriličiti razgovor s njegovom redateljicom Hanom Jušić.

Predsjednik Hrvatskog psihoanalitičkog društva Stanislav Matačić i njegov tajnik Oleg Filipović očekuju vas na ovom stručnom skupu.

PROGRAM

Objavljeno u Aktualnosti  ( 6. Prosinac 2017.)


U „Vrapču“ se održava Seminar o zapošljavanju oboljelih od poremećaja s psihozom

Klinika za psihijatriju Vrapče i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz podršku Ministarstva zdravstva 4. prosinca, 2017 u Edukacijskom centru Klinike za psihijatriju Vrapče, organiziraju seminar o programu zapošljavanja osoba s dijagnozom psihoze (IPS).

Seminar je dio aktivnosti implementiranja rezultata EU Twinning projekta “Osiguranje optimalne skrbi za osobe s mentalnim poremećajima”.

Pozivaju se stručnjaci iz područja socijalne psihijatrije i zapošljavanja koji su motiivirani surađivati na implementaciji ove metode u hrvatsku praksu.

POZIV

Objavljeno u Aktualnosti  ( 1. Prosinac 2017.)


Simpozij: “Mladi i mentalni zdravlje: Slušam te”

U sklopu projekta „Promicanje mentalnog zdravlja – Pogled u sebe“ održati će se 8., 9. i 10.  prosinca 2017. stručni simpozij „Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te“ u Školi narodnog zdravlja ”Andrija Štampar”, Rockfellerova 4, Zagreb.

U nastavku program simpozija i dopis pročelnika gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

PROGRAM
DOPIS

Objavljeno u Aktualnosti  ( 29. Studeni 2017.)


EDUKAL 2017 – Zagreb 8./9. 12. 2017.

Treća edukativna konferenciju o Alzheimerovoj bolesti EdukAl 2017 održati će se 8. i 9. prosinca 2017. u zagrebačkom Hotelu International.

Sadržajan program (na kraju objave) predstavit će mnoge teme iz prakse liječenja, njege i skrbi osoba s demencijom, kao i praktične savjete i nove načine pristupa životu s demencijom uopće.

Posebna novost je lansiranje međunarodne inicijative Prijatelji demencije i u Hrvatskoj kojoj je cilj jačanje svijesti o problemima onih koji podnose najveće breme demencije. Bit će to prilika svakome sudioniku EdukAla da postane jedan od prvih Prijatelja demencije u Hrvatskoj.

Prijaviti se možete ili zatražiti dodatne informacije e-poštom – adresa je: edukal@alzheimer.hr ili telefonom (091 4004 138).

Na ovim stranicama naći ćete obrazac za prijavu na konferenciju.
Prijaviti se možete i e-poštom – adresa je: edukal@alzheimer.hr ili telefonom 091 4004 138.

Sudjelovanje na konferenciji boduje se sukladno pravilnicima stručnih komora – HLK, HKMS, HKSR, HKF.

PROGRAM

Objavljeno u Aktualnosti  ( 29. Studeni 2017.)


Stručni sastanak Hrvatskog društva za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne

Stručni sastanak Hrvatskog društva za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi održati će se 15. prosinca 2017. godine,
petak u 18,00 sati, u Hrvatskom liječničkom domu, Šubićeva 9, Zagreb.

Svi zainteresirani mogu se učlaniti u Društvo.

Ovaj stručni skup biti će bodovan prema pravilniku HLK-a.

U nastavku poziv za sastanak:

POZIV

Objavljeno u Aktualnosti  ( 16. Studeni 2017.)


Zlatna kuna 2917. Dnevnoj bolnici Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan“

Psihijatrijska bolnica ”Sveti Ivan” prva je bolnica nositelj znaka ”Hrvatska kvaliteta”, u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Iskrene čestitke svim djelatnicima PB ”Sveti Ivan”.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 14. Studeni 2017.)


Četvrti Hrvatsko – Ruski psihijatrijski kongres

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

izuzetna nam je čast pozvati Vas na sudjelovanje u programu Četvrtog Hrvatsko – Ruskog psihijatrijskog kongresa koji će se održati od 13. do 15. travnja 2018. u Opatiji. Bit će to prigoda za razmjenu stručnih znanja i kliničkih iskustava sa domaćim i međunarodnim psihijatrijskim auditorijem, pri čemu smo posebno ponosni na potvrdu dolaska niza ruskih eminentnih psihijatara, akademika i znanstvenika.

U nastavku možete preuzeti Katalog Kongresa sa svim detaljnim informacijama.

KATALOG KONGRESA

Za sve Vaše upite stojimo na raspolaganju putem e-mail adrese:
psihijatrija.kongres@gmail.com.

Radujemo se susretu s Vama!

Znanstveni i organizacijski odbor

Objavljeno u Aktualnosti  ( 14. Studeni 2017.)


Simpozij: „Psihoterapija psihoza u psihijatrijskoj ustanovi – modeli i pristupi u praksi“

Simpozij će se održati 8. prosinca 2017. godine u Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan”u Zagrebu. Prisustvovanje će se bodovati prema pravilniku HLK i oslobođeno je kotizacije.

PROGRAM SIMPOZIJA

Objavljeno u Aktualnosti  ( 27. Listopad 2017.)


2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem

1. OBAVIJEST

Hrvatska udruga za dojenačku, dječju i adolescentnu psihijatriju
Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež
Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

organiziraju

2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju
djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem
„Mentalno zdravlje mladih – bogatstvo naroda“

Vrijeme održavanja: 18. i 19. svibanj 2018. godine
Mjesto održavanja: Hotel Dubrovnik, Zagreb

 

Poštovani,

Nakon uspješno održanog 1. hrvatskog kongresa o mentalnom zdravlju djece i mladih u listopadu 2016. godine na kojem je sudjelovalo preko 200 sudionika izrazita nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Mentalno zdravlje djece i mladih – bogatstvo naroda“ koji će se održati u Zagrebu, 18. i 19. svibnja 2018. godine.

Djetinjstvo i adolescencija su razdoblja rasta i razvoja, doba igre i učenja, odnosno potrage za punim potencijalom i interesima koje će oblikovati pojedinca u cjelovitu odraslu osobu. Za većinu djece djetinjstvo i mladost su razdoblja bezbrižnosti i radoznalosti. No, ne i za svu djecu i mlade. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji čak 20% djece i mladih diljem svijeta imaju neki poremećaj mentalnog zdravlja, od kojih tek svako peto dijete dobije adekvatno liječenje.

Djeca i mladi su kapital društva, a mentalno zdravlje djece i mladih bogatstvo jednog naroda. Kako doživljavamo mentalno zdravlje djece i mladih? Činimo li dovoljno da se bogatstvo Hrvatske u našim mladima povećava? O brojnim aspektima te unaprijeđenju mentalnog zdravlja djece i mladih kao bitnog činitelja cjelokupnog zdravlja i dobrobiti cijelog društva raspravljat će se na ovom kongresu.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će nam se na kongresu pridružiti novoizabrani predsjednik Europskog društva za dječju i adolescentnu psihijatriju (ESCAP) prof. dr. sc. Dimitris C. Anagnostopoulos (Grčka) i glavna tajnica Međunarodnog udruženja za dječju i adolescentnu psihijatriju i suradne struke prof. dr. sc. Füsun Çetin Çuhadaroğlu (Turska).

Stručni program kongresa: Plenarna predavanja pozvanih predavača / usmene prezentacije / poster sekcija / okrugli stolovi / predkongresne radionice (mindfulness za djecu i adolescente, motivacijski intervju za djecu i adolescente, poremećaji hranjenja, ADHD, i dr.)


Rok za prijavu i primitak sažetaka: 01.02.2018.
Obavijest o prihvaćanju radova: 01.03.2018
Rana kotizacija: do 01.04.2018.

Službeni jezici: hrvatski i engleski (bez simultanog prevođenja)

Opširnije o kongresu OVDJE

 Veselimo se vašem dolasku!

Predsjednica kongresa:
Doc. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić

Tehnički organizator: Penta d.o.o. • Kontakt osoba: Veronika Jurić • E: veronika.juric@penta-zagreb.hr • T: +385 1 4628 601

Objavljeno u Aktualnosti  ( 19. Listopad 2017.)


Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije «Nuspojave psihofarmaka»

Sveučilište u Zagrebu – Medicinski fakultet i Hrvatsko društvo za alzhaimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi organiziraju poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije «Nuspojave psihofarmaka».

Voditelji tečaja: prof. dr .sc. Ninoslav Mimica, doc. dr. sc. Suzana Uzun, doc. dr. sc. Oliver Kozumplik.

Tečaj će se održati 27. listopada 2017. godine u Klinici za psihijatriju Vrapče, Bolnička cesta 32, Zagreb.

Više o tečaju OVDJE.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 5. Listopad 2017.)