Skip to content


Novi broj Socijalne psihijatrije 48 (2019) 2.

Objavljen je novi broj Socijalne psihijatrije 48 (2019) 2.

Objavljeni brojevi mogu se vidjeti OVDJE.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 4. Srpanj 2019.)


Logoterapijski kongres “Dostojanstvo čovjeka”

Logoterapijski kongres “Dostojanstvo čovjeka” održati će se 14. i 15. lipnja u Zagrebu. Detaljan plan i program možete pronaći ovdje.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 9. Lipanj 2019.)


Znanstveni skup – Psihodinamika ljubavi i mržnje

Pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademiji znanosti i umjetnosti dana 20.9. i 21.9.2019. održati će se znanstveni skup pod imenom „Psihodinamika ljubavi i mržnje“. Voditelji skupa su prof.dr.sc. Darko Marčinko i prof.dr.sc. Vlasta Rudan. Mjesto održavanja biti će Knjižnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 10 000 Zagreb, Strossmayerov trg 14.

Ostatak potrebnih informacija možete pronaći OVDJE

 

Objavljeno u Aktualnosti  ( 1. Lipanj 2019.)


Simpozij o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije- Maja Beck- Dvoržak

Simpozij će se održati u četvrtak 6. lipnja 2019. od 14,00 do 18,45 sati

Hrvatski liječnički zbor, Velika dvorana, Šubićeva 9, Zagreb.

 

PROGRAM

 

Objavljeno u Aktualnosti  ( 19. Svibanj 2019.)


Obavijest o smrti Pavla Brajše

Nakon kratke i teške bolesti, Pavao Brajša, varaždinski psihijatar, komunikolog i publicist, preminuo je 17. travnja 2019. u 86. godini. Niz godina djelovao je u Općoj bolnici, ranije Medicinskom centru u Varaždinu, gdje je bio i voditelj Djelatnosti za sveobuhvatnu psihijatrijsku zaštitu.Psihijatriju, tada smještenu u Bajnskim dvorima, neumorno je reformirao i unaprjeđivao, oblikujući cjeloviti model sveobuhvatne psihijatrijske zaštite u zajednici. Bio je i predavač na brojnim studijima, seminarima i cijenjeni komunikolog. Objavio je velik broj znanstvenih i stručnih radova, a autor je  četrdesetak knjiga. Pisao je i kolumne, članke i priloge u različitim medijima te javno nastupao na radiju i televiziji.

Sprovod Pavla Brajše održat će se u utorak, 23. travnja u 14 sati na Varaždinskom groblju.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 29. Travanj 2019.)


Novi broj Socijalne psihijatrije 47 (2019) 1.

Objavljen je novi broj Socijalne psihijatrije 47 (2019) 1.

Objavljeni brojevi mogu se vidjeti OVDJE.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 17. Travanj 2019.)


5. Rusko – hrvatski psihijatrijski simpozij u Moskvi

Simpozij će se održati 28. rujna 2019. u Moskvi na sveučilištu Lomonosov kao dio Međunarodnog kongresa “Multidisciplinarni aspekti personaliziranog pristupa problemima mentalnog zdravlja”.

 

Poveznica na detaljne informacije o Simpoziju: https://hidp.hr/2019/04/5-rusko-hrvatski-psihijatrijski-simpozija-s-medunarodnim-sudjelovanjem/

 

Objavljeno u Aktualnosti  ( 1. Travanj 2019.)


Integrativni pristup u psihijatriji – simpozij u Osijeku

U Osijeku će se 10. svibnja 2019. održati prvi simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom Integrativni pristup u psihijatriji. Mjesto održavanja je Medicinski fakultet Osijek, predavaonica P1. Adresa J.Huttlera 4, Osijek. Organizator i moderator simpozija je prof. prim. dr. sc. Dunja Degmečić.

Raspored predavanja te popis predavača nalazi se u priloženom dokumentu.

RASPORED I POPIS PREDAVAČA

Objavljeno u Aktualnosti  ( 26. Ožujak 2019.)


Preminuo prof. dr. sc. Vlado Jukić

Dragi članovi Hrvatskog psihijatrijskog društva!

U dubokoj tuzi obavještavamo sve prijatelje, kolege i suradnike, da je nakon kratke i teške bolesti, 03. ožujka 2019.g. preminuo naš uvaženi član, donedavni Predsjednik, kolega, prijatelj i suradnik, prof. dr. sc. Vlado Jukić.

Vlado Jukić rođen je 23. lipnja 1951.g. u Posušju, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, završio je 1976.g. i vrlo brzo ušao u psihijatriju. Kao kolega psihijatar radio je u više naših važnih psihijatrijskih ustanova, Neuropsihijatrijska bolnica Dr Ivan Barbot, zatim Klinika za psihijatriju KBC Zagreb i Klinika za psihijatriju psihijatrijske bolnice Vrapče. Kao psihijatar bit će upamćen kao najvažniji i najdugovječniji Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče, koja je pod njegovim ravnateljstvom cijela bila Klinika za psihijatriju Vrapče.

Tijekom života dosegao je sva stručna i znanstvena priznanja, te bio nagrađivan brojnim nagradama i priznanjima, kako od struke tako i od šire društvene zajednice. Njegov lik i djelo obilježili su trajno cijelo jedno poglavlje u razvoju hrvatske psihijatrije, a njegovo djelovanje ostavit će neizbrisiv trag u razvoju i promociji psihijatrijske struke naručito u Republici Hrvatskoj nakon Domovinskog rata.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 8. Ožujak 2019.)


XXIV. Škola psihoterapije psihoza u Dubrovniku

U Dubrovniku će se od 8. do 11. svibnja 2019. godine održati XXIV. ŠKOLA PSIHOTERAPIJE PSIHOZA s temom „Training in Supportive Psychodynamic Psychotherapy for Psychosis Focus on Psychodynamic Formulation”, a voditelji Škole su prof. Slađana Štrkalj Ivezić i prof. Ivo Urlić.

 

PROGRAM

OBAVIJEST ZA SPONZORE

Objavljeno u Aktualnosti  ( 8. Ožujak 2019.)