Skip to content


Simpozij: “Psihoterapija i nove tehnologije”

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Erasmus+ projekt, Therapy 2.0, Institut za grupnu analizu Zagreb i Psihijatrijska klinika Vrapče organiziraju SIMPOZIJ „PSIHOTERAPIJA I NOVE TEHNOLOGIJE“  koji će se održati 1. lipnja 2018.  u Edukacijskom centru Psihijatrijske klinike Vrapče, Bolnička cesta 32, Zagreb.

Program simpozija OVDJE.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 12. Travanj 2018.)


BiH eventi informacije

Međunarodni simpozij “Mostarska psihijatrijska subota” održati će se 9. 6. 2018. u Mostaru u hotelu Mostar. Više o simpoziju OVDJE.

XVI. Psihijatriski dani Bosne i Hercegovine održati će se od 21.-23. rujna 2018. u Banja Luci. Baneri OVDJE(hrv) i OVDJE(eng).

Od 1. travnja je aktivna i web stranica Simpozijuma, http://www.upbih16dani.com.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 9. Travanj 2018.)


Ljetna škola psihoanalitičke psihoterapije

Škola psihoanalitičke psihoterapije održati će se u okviru IUC u Dubrovniku od 20. do 24.8.2018.

U školi će sudjelovati i drugi psihoanalitičari i edukatori iz psihoanalize osim P. Dunna koji je više puta izabran za edukatora godine.


The course addresses the overall strategy of present-day psychodynamic psychotherapy and specific areas of technique. As in prior years, we will elucidate core theoretical concepts (transference, unconscious organising fantasy) and practices (dream interpretation, creating/maintaining frame and balancing ritual and spontaneity) by identifying them and demonstrating their functionality in the clinical material presented by the participants. Participants are encouraged to bring in their own clinical data, particularly process notes of individual sessions.

In addition to revisiting previous years’ topics and discussions, every year we bring another new concept and see how it relates to core analytic ideas. This year we will look at Authenticity, especially as it relates to its nemeses, Shame and Prejudice.

The goal of this course is to increase the participants awareness of, and facility with, their own clinical actions and thinking, so they can more actively and boldly allow themselves to hear, to absorb and to contain and to respond to their patients’ emotions and fantasies. This course has proven useful to relative novices in psychotherapy and to experienced practitioners alike. The collegial, inquisitive spirit we create allows us to better see our own countertransference reactions, as well as refresh our therapeutic passion and gifts.

COURSE AND CONFERENCE INFORMATION

Objavljeno u Aktualnosti  ( 4. Travanj 2018.)


Konferencija: Shizofrenija 360°

Poštovani,
izrazita nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na prvu međunarodnu konferenciju Shizofrenija 360° pod nazivom Integrativni pristup liječenju oboljelih od shizofrenije koji će se održati u Zagrebu, u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan 6. i 7. lipnja 2018. godine.

Cilj konferencije je okupiti zdravstvene djelatnike iz Hrvatske i susjednih zemalja radi unaprjeđenja suradnje te izmijene kliničkih iskustava i znanstvenog rada iz područja shizofrenije.
Želja nam je stručnim programom kroz izlaganja i radionice obuhvatiti sve izazove s kojima se svakodnevno susrećemo od akutne do kronične faze bolesti.
Vjerujemo kako primjenom integrativnog pristupa liječenja koji provodi multidisciplinaran tim, a obuhvaća modernu farmako i psihoterapiju te socio-rehabilitacijski model omogućavamo brži i potpuniji oporavak oboljelih od shizofrenije.

Veselimo se Vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju.

predsjednik Organizacijskog odbora
prof. dr. sc. Igor Filipčić

PRVA OBAVIJEST

Objavljeno u Aktualnosti  ( 22. Ožujak 2018.)


Tečaj „SUVREMENO LIJEČENJE ANKSIOZNIH POREMEĆAJA“

Anksiozni poremećaji su sve značajniji javnozdravstveni problem, zbog sve veće učestalosti, komorbiditetnih simptoma i poremećaja, njihovog neprepoznavanja i neliječenja. Često se događa da se ti poremećaji neadekvatno liječe. Sve ovo povezano je s povećanim troškom liječenja osoba s anksioznim poremećajima, upućivanjima na nepotrebne pretrage, ali i onesposobljenošću i dizabilitetom tih bolesnika te dugotrajnim bolovanjima.

Zbog svega navedenog će se u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ponovno održati tečaj trajnog usavršavanja I kategorije „Suvremeno liječenje anksioznih poremećaja“. Ovaj treći po redu tečaj ima naslov „Liječenje temeljeno na dokazima“. Naglasak ovogodišnjeg tečaja je na učinkovitoj i terapiji koja se temelji na dokazima, a koja se sastoji od kombinacije racionalne farmakoterapije i psihoterapije kognitivno-bihevioralnog tipa.

Tečaj je namijenjen edukaciji liječnika psihijatara, specijalizanata psihijatrije, liječnika obiteljske medicine i liječnika drugih specijalnosti jer je važno njihovo osposobljavanje za pravovremenim dijagnosticiranjem i liječenjem anksioznih i drugih komorbiditetnih poremećaja.

Tečaj će biti bodovan prema Pravilniku Hrvatske liječničke komore.

Financiranje tečaja odvijat će se uz praćenje Hrvatskog psihijatrijskog društva, odnosno Hrvatskog društva za afektivne poremećaje HLZ-a. Najam izložbenog prostora je 2000,00 kn/m², oglas u priručniku jedna stranica 5000,00 kn, podjela promotivnog materijala 5000,00 kn. Kotizacija za liječnike specijaliste psihijatre, liječnike obiteljske medicine i liječnike drugih specijalnosti je 1000,00 kn,  a za specijalizante 500,00 kn.

Mjesto: Dvorana „Hahn“ Edukacijski centar KBC Zagreb, Kišpatićeva 12

Vrijeme: 8. lipanj 2018.

Voditelj tečaja: Prof. dr. sc. Dražen Begić

PROGRAM

Objavljeno u Aktualnosti  ( 19. Ožujak 2018.)


Psihijatrijski događaji u Bosni i Hercegovini u 2018.

Prve obavijesti za godišnje simpozije u Bosni i Hercegovini, čiji je organizator ili koorganizator Udruženje psihijatara u Bosni u Hercegovini (UPuBiH):

XVI Psihijatrijski dani Bosne i Hercegovine,
16 PSYCHIATRIC DAYS OF BOSNIA AND HERZEGOVINA

15. Mostarska psihijatrijska subota

Dvanaesti Simpozij iz biološke psihijatrije/psihofarmakologije

Objavljeno u Aktualnosti  ( 14. Ožujak 2018.)


Simpozij: PSIHOTRAUMATOLOGIJA – SADAŠNJE STANJE I POGLED U BUDUĆNOST

U organizaciji niza institucija u Sveučilišnom kampusu na Trsatu, Radmile Matejčića 2, Rijeka, održati će se 22. ožujka 2018. s početkom u 9.00 sati simpozij iz psihotraume PSIHOTRAUMATOLOGIJA – SADAŠNJE STANJE I POGLED U BUDUĆNOST.

Više o simpoziju OVDJE.

Objavljeno u Aktualnosti  ( 5. Ožujak 2018.)


Dubrovnik Summer School of Psychotraumatology

Dear colleagues,

We are proudly announcing the 2018 Dubrovnik Summer School of Psychotraumatology which will take place in May. Attached is the flyer with the program and registration information. Please, be so kind to forward this mail to all colleagues from your network who may be interested in this event.

The School accommodates a maximum of 50 participants and you can register by March 31st 2018.

Looking forward to meet you in Dubrovnik!

Sincerely,

Dr. Boris Drozdek & Prof. Rudolf Gregurek, School Directors

FLYER

Objavljeno u Aktualnosti  ( 26. Veljača 2018.)


Škola psihoterapije psihoza

Škola psihoterapije psihoza održati će se u Dubrovniku 9.-12. svibnja 2018.

PROGRAM ŠKOLE

Objavljeno u Aktualnosti  ( 23. Veljača 2018.)


Stručni Simpozij o liječenju ovisnika o opijatima

Stručni Simpozij o liječenju ovisnika o opijatima održati će se u Vodicama od 19. do 21. travnja 2018. godine.

POZIV

Objavljeno u Aktualnosti  ( 22. Veljača 2018.)